Naslovnica Aktualno Izložba o Šimi Seletkoviću i smotra Samica

Izložba o Šimi Seletkoviću i smotra Samica

1004
0
Podijeli objavu

DONJI ANDRIJEVCI – U dvorani Župe Sv. Andrije Apostola Donji Andrijevci u subotu 9. prosinca 2017. godine, s početkom u 17.30 sati, biti će otvorena gostujuća izložba Šima Seletković – narodni umjetnik i svestrani glazbenik.

Navedena izložba otvorena je 19. svibnja 2017. godine u Državnom arhivu u Slavonskom Brodu kao zajednički projekt Državnog arhiva i Muzeja Brodskog Posavlja. Autori izložbe su Mihael Ferić, Ivanka Bunčić i Domagoj Zovak.

Šima Seletković (1917.-2013.) bio je narodni umjetnik, svestrani glazbenik, kapelnik, zborovođa, dirigent, učitelj tamburaša, „egedaša”, harmonikaša i puhača. Rođen je u Donjim Andrijevcima i u povodu stote godišnjice Šimina rođenja KUD “Tomislav” Donji Andrijevci inicirao je postavljanje gostujuće izložbe u njegovom rodnom mjestu.

Otvorenje izložbe je organizirano u sklopu tradicionalne Državne smotre svirača na tamburi samici koja se godinama, u sklopu manifestacije Brodsko kolo održava u Donjim Andrijevcima.

Ovogodišnja 19. državna smotra svirača na tamburi Samici započinje u 18.30 sati u školsko sportskoj dvorani, a prethodit će joj gore navedena izložba.