Naslovnica Aktualno VANDALIZAM U JASLICAMA: Kad nekima ništa nije sveto!

VANDALIZAM U JASLICAMA: Kad nekima ništa nije sveto!

3064
0
Podijeli objavu

Danas, obilazeći popodne “Betlehem” izgrađen u Donjim Andrijevcima Luka Seletković kao glavni organizator Betlehemske priče u Donjim Andrijevcima i Antonio Gavran zatekli su nastambu bez krova na kojoj je zapaljen krov, pokidane daske u nastambi Jaslica i razbacano sijeno u nastambi Jaslica koje je bilo u balama naslagano u oboru za životinje koji se nalazi preko puta i prebačeno u nastambu Jaslica čime se baca otvorena sumnja da je slama bila naslagana kako bi lakše gorila cijela nastamba.

Također, u drugim zgradama je šarano s bojom i ispisivana su slova.

Organizatori također tvrde da sinoć kao i u danima nakon sv. Stjepana nisu palili svjetla da gore cijelu noć, prva susjeda je potvrdila da svjetlo nije bilo upaljeno ni sinoć do 23 sata dok ona nije otišla spavati, dok drugi očevici tvrde kako je u 1 sat noći svjetlo gorilo, te da ga je očito netko upalio.

Zbog straha da se ista situacija ne bi ponovila kontaktirane su nadležne službe koje su rekle da je ovaj događaj evidentiran i da su jutros u 4 i 15 na teren izašli i policija i DVD Donji Andrijevci na dojavu centra 112.

Kako organizatore Udrugu mladih o tome nitko nije obavijestio oni su kontaktirali nadležne Općinske službe o nemilom događaju zbog bojazni od večerašnje novogodišnje noći i potencijalnih alkoholiziranih vandala jer je nastamba kojoj je krov izgorio odmah pokraj trafostanice.

Neslužbeno doznajemo kako je i na groblju u Donjim Andrijevcima sinoć zapaljena većina aranžmana po grobovima koji su imali adventsku svijeću na sebi.

Ako znate nešto o ovom vandalizmu obavijestite institucije kako biste pomogli da se slične stvari ne događaju u okolini u kojoj živimo.